Domännamnen som ökar trafik till din hemsida

Utan lämplig domän blir det omständligt för besökare att hitta din hemsida. Just därför är det så viktigt att du har valt ut ett domännamn som säkerställer att internetanvändare lätt tar sig till din sida. Den adressen du skriver in i webbläsaren för att komma fram till en sida är det som utgör domänen, och vad domänen består av är domännamnet, en toppdomän och en subdomän. Här är www i början av adressen själva subdomänen, .se är en toppdomän och det som står mellan dessa utgör domännamnet.

Var finns billiga domäner?

Varje år betalar du ett visst belopp för att få behålla din domän, och det är med andra ord inte en engångsutgift. Som tur är kostar det mycket lite att äga en domän, och du kan hitta billiga domäner för så lite som 100 kronor per år. Allt som krävs är att besluta dig för en generös återförsäljare som du kan köpa domänen av.

Jämförelsesidor är att föredra då dessa förser dig med en lista över billiga domäner så att du får en tydlig överblick av vad olika återförsäljare erbjuder. Istället för att själv tvingas leta upp varje återförsäljare på egen hand kan du se en lista över alla de olika imponerande alternativen på en och samma plats. Vissa återförsäljare erbjuder domäner med toppdomän .se, andra .nu och ytterligare .com. Tänk alltså igenom vilken toppdomän som intresserar dig innan du väljer återförsäljare.

Ditt domännamn är mycket viktigt

Billiga domäner är som sagt enkla att hitta, men desto svårare är det att välja ut ett högkvalitativt domännamn. Vad du ska tänka på är att satsa på ett domännamn som är lätt att komma ihåg, lätt att stava till och lätt att förmedla muntligt. Du bör därför undvika påhittade ord och domännamn som är mycket långa. Blanda helst inte flera siffror och bokstäver och undvik toppdomäner som inte är relevanta för din målgrupp.

Hur bör då ditt domännamn se ut? Jo, håll namnet så kort som möjligt och rikta dig till rätt målgrupp. Om du exempelvis bedriver ett blombud i Malmö kan du satsa på domännamnet ”blombudmalmo” för tydlighetens skull. Om din målgrupp är internationell kan det även vara bra att satsa på billiga domäner på engelska snarare än svenska. Genom att ta hänsyn till ovannämnda punkter dröjer det inte länge förrän du har ett domännamn som du kan vara stolt över.